Gostujoči umetniki: FotoPub

-Ilaria Speri (Verona, 1989). Leta 2012 je magistrirala iz fotografije in vizualnega dizajna na NABA/FORMA v Milanu. Od leta 2013 dela za Londonsko založbo MACK. Predava zgodovino fotografije na Akademiji likovnih umetnosti v Bologni, deluje pa tudi kot samostojna raziskovalka, piska in kuratorica. Od leta 2016 je programska koordinatorica festivala Fotopub. Živi in dela med Milanom in Verono.
-Dušan Josip Smodej (Novo mesto, 1994) je absolvent fotografije na praški FAMU, umetnik in kulturni producent. Je idejni vodja in direktor festivala Fotopub in predsednik istoimenskega društva, ki je postal eden pomembnejših producentov na področju fotografije v Sloveniji. Od leta 2009 deluje tudi kot programski sodelavec in producent na zavodu LokalPatriot. V svojem umetniškem delu raziskuje marksistične teme povezane z ideologijo, delom in vrednostjo, ki jih predstavlja predvsem v obliki prostorskih instalacij in skulptur. Živi in dela med Ljubljano in Prago.
-Miha Erjavec (Ljubljana, 1985). Po končani SŠOF je zakjučil Foundation Year na Ravensbourne College v Londonu, kasneje pa je študiral vizualne komunikacije na ALUO. Je umetnik, ki deluje na področju fotografije in ulične umetnosti. Je eden izmed ustanovnih članov klana 1107. V svojem delu raziskuje subkulturo grafiterstva in širšega kulturnega okolja. Je član programskega sveta festivala Fotopub. Živi in dela v Ljubljani.
Več

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Close Menu