You are currently viewing Otvoritev diplomske in pregledne razstave AVA014

Otvoritev diplomske in pregledne razstave AVA014

Vljudno vabljeni na otvoritev diplomske in pregledne razstave AVA014,

v sredo 15.6.2022, ob 19.uri, na AVA-Akademijo za vizualne umetnosti,

Trubarjeva ulica 5, Ljubljana.

15.6.2022-26.6.2022

Otvoritveni čas

Vsak dan od 10.00-18.00 ure

Otvoritev diplomske in pregledne razstave AVA014, AVA-Akademije za vizualne umetnosti, Ljubljana.
Tokratna razstava bo najobsežnejša doslej, saj bodo na ogled dela 34 študentov, ki se predstavljajo z deli s področja slikarstva, kiparstva, instalacije, fotografije, scenografije, filma in mešanih tehnik.

Avtorji:

Natalia Berezina, Andreja Benedejčič, Ana Bizjak Julija Brajnik Volčič, Niko Čajić, Nika Červek, Iva Ferlinc, Nika Gregorič, Teja Gregorič, Youssef Hamza, Branka Jovanović, Marija Klun, Jaka Komac, Lara Papov, Kristina Paunovski, Nela Poberžnik, Gaja Prinčič, Sara Radulović, Neža Rant, Luka Rep, Polina Shkolnikova, Sebastjan Skutnik, Lara Slekovec, Pia Sovinc, Gea Stošicki, Iva Suhadolnik Gregorin, Daniela Danica Tepeš, Sanja Vatić, Stefan Veljović, Rina Zakrajšek, Mia Zigmund, Eva Zorjan, Ema Žičkar, Manca Žitnik, Erazem Rakovec Žunič

15 let delovanja Akademije za vizualne umetnosti
Letos poteka že 15. leto delovanja Akademije AVA. Jubilejno leto bodo zaznamovali različni dogodki, in sicer:
– 15. junij: odprtje diplomske in pregledne letne razstave študentov Akademije AVA
– september: poseben dogodek ob 15-letnici delovanja Akademije AVA, v Muzej in mestne galerije Ljubljana
– uvedba novega študijskega programa: 3D animacija

Akademija za vizualne umetnosti AVA se je v petnajstih letih uspešno umestila v polju sodobnega študija vizualnih umetnosti. Svojim študentom nudi različne interdisciplinarne programe s področja sodobne umetnosti, ki jih ne izvaja nobena druga javna ali zasebna fakulteta ali institucija v Sloveniji. Prav s takšnim načinom poučevanja in delovanja ter z visoko strokovno zasedbo predavateljev si je AVA utrdila svoj sloves ne le v Sloveniji, ampak tudi zunaj meja Slovenije, saj se za študij na Akademiji AVA odločajo tudi številni mednarodni študenti. AVA omogoča svojim študentom mednarodno priznano izobrazbo, s katero lahko po končanem študiju vstopijo na trg dela kjerkoli po svetu ali pa nadaljujejo študij na drugih fakultetah in univerzah. Akademija AVA s svojim programom deluje v skladu z zakonom o Visokem šolstvu Republike Slovenije in je mednarodno priznana akademija.