Gostujoča umetnica: Maja Smrekar

Vabljeni na naslednje predavanje “K-9 topologija” umetnice Maje Smrekar. Predavanje bo v sredo, 27. februarja ob 18.uri.

Maja Smrekar se je rodila leta 1978 v Sloveniji. Njeno delo je bilo uveljavljeno v mednarodnem umetniškem in znanstvenem okolju z interdisciplinarnim raziskovanjem razvoja in uporabe ideoloških struktur v družbi. Njena praksa ji je omogočila sodelovanje pri razvoju medpojasnih produkcij, ki vključujejo instalacije, predstave, umetnost, specifične za lokacijo, risbe, videe, zvok in prispevke k znanju, ki se izmenjuje v okviru predavanj, pogovorov in besedil.
Razstavljala je v kontekstu muzeja likovnih umetnosti in medijskih umetnosti, kot sta ZKM Karlsruhe (Nemčija), Musée de l`Homme (Pariz, Francija), Het Neuwe Institut (Rotterdam, Nizozemska), Art Laboratory Berlin (Nemčija), Latvijska nacionalna umetnost Muzej (Riga, Latvija), Muzej sodobne umetnosti Metelkova (Ljubljana, Slovenija), galerija Milton Keynes (Združeno kraljestvo), galerija RMIT v Melbournu (Avstralija) in festivali, kot so Ars Electronica (Linz, Avstrija), Transmediale (Berlin, Nemčija), Click (Helsingor, Danska) in Musrarra Mix (Jeruzalem, Izrael).


Na festivalu Cynetart 2012 je prejela nagrado Evropskega centra za umetnost Hellerau (Dresden / Nemčija), častno omembo na festivalu Ars Electronica 2013 (Linz / Avstrija), Golden Bird Award 2013 (Ljubljana, Slovenija) in Trend Award 2017 – Nagrada za vizualno ustvarjalnost (Ljubljana / Slovenija). Je dobitnica Prix Ars Electronica – Golden Nica 2017 v hibridni umetnosti (Linz / Avstrija). Leta 2018 je prejela nagrado Prešernovega sklada (Ljubljana / Slovenija).


Maja Smrekar živi in ​​dela med Ljubljano (Slovenija) in Berlinom (Nemčija).

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Share on twitter
Share on email